ISO certifikáty - ISO 14001

Díky této ISO certifikaci zajistíte a vylepšíte péči o prostředí, uvědomíte si vlastní odpovědnost, motivujete své zaměstnance. ISO certifikace zajistí včasné rozpoznání případných problémů s prostředím, budete výhodněji využívat zdroje a nástroje řízení.

ISO 14001 - nejzákladnější ISO certifikace

Stejně jako ISO 9001, patří ISO 14001 mezi ty nejzákladnější ISO certifikace. ISO 14001 je hlavní normou pro systémy environmentálního managementu. Mezi 3 základní závazky, které musí společnost splnit, aby získala ISO certifikaci 14001, musí se zabývat prevencí znečišťování, dále musí dodržovat právní předpisy, kontinuálně zlepšovat EMS. Tyto závazky jsou hnací silou, aby firma zlepšila celkový ekologický výsledek.

Jak vzniklo ISO 14001

ISO certifikáty a jejich historie sahá do 80. let. V Západní Evropě a USA se začaly zpřísňovat zákony, které se týkaly emisí z průmyslové výroby. Aby byly limity emisí udrženy pod kontrolou, vznikla všeobecná norma, která by řídila výrobu tak, aby společnost dostála svým závazkům vůči životnímu prostředí. V nynější době tvoří ISO certifikace podle ISO 14001 téměř 15% a jedná se o druhou „nejpopulárnější“ normu.

Copyright (c) 2013 5Q, spol. s r.o.